InterjúMajom

Inerjúk....főleg...:D

Friss topikok

  • Martina Mónika Németh: Imádoom az összees Zenédeet ~ Tevagy a kedvencem imádlaak igy tovább<3 (2017.06.11. 12:33) Mr.Missh Interjú
  • InterjúMajom: @volgo-don: Igazad van papi....le se szarom már innentől kezdve őket..le is lesznek tiltva :D (2012.06.13. 18:09) Portré:Winsz
  • PPITBULL: Helló!Nem tudom jól emléxem-e, de nekem úgy rémlik, hogy a Robban a lélek c albumra a trac-ek több... (2012.01.23. 13:09) Oldschool Arcok:RatB
  • RapCentral: Helló Interjúmajom! lenne egy kérdésem ! Hogyan tudok a posztokba beilleszteni képet és videót? (2011.10.11. 12:48) Drama Interjú
  • -Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: ott írta le magát a gyerek, hogy a tehetségesek között nincs Saiid (2011.07.20. 12:28) Eckü Interjú

Linkblog

Siska Finuccsi Interjú

2011.10.05. 08:28 InterjúMajom

Mai alanyom a tatabányai Siska Finuccsi!Légy üdvöz ő nála...:D

InterjúMajom:Hello,Finuccsi!

Siska Finuccsi:Üdvözlök mindenkit!

InterjúMajom:Kezdjük az alapoktól.Hogyan jött nálad a reppesdi?

Siska Finuccsi:Hát, ezt sokszor elmeséltem már de igazából nem sajnálom rá a szót mert az egész addigi életemet alapjaiban változtatta meg a sztori. Az általános iskolában már többé-kevésbé eljutott hozzám is a Rap az akkori zenecsatorna vagy kazetták révén, tehát mondhatjuk, hogy tisztában voltam azzal, hogy mit hallok, hallgatok. Aztán '93-ban egy másolt kazim legvégén megszólalt a Radical Dogs és a Warnin'Shotz! Na innentől nem volt se Public Enemy, se De La Soul csak Győr és minden ami Warnin'Shotz!! Mindent amit csak lehetett szépen folyamatosan megszereztünk a pincefelvételeikből és fanatikusan majmoltuk őket.
Aztán ahogy teltek az évek és mi velük együtt rapeltünk, néha-néha megcsillant egy-két saját gondolat és kezdetleges rímpár ami bár 90%-ban még mindig Shotz szöveg volt de már elindult valami ami arra késztetett, hogy saját szöveget kéne írni. '98-ban meg is született és pár akkori barátommal eldöntöttük, hogy mi ezt szeretnénk csinálni.
A gondolatot tett követte és lassan már 13 éve a bizniszben!! De ahogy mondani szoktam akció és reakció. Ha nincs a Shotz akkor úgy gondolom nem lett volna meg a szikra sem!
Ezért vagyok a legnagyobb tisztelettel irántuk, "Warnin'Shotz, lövedék a fejben".


InterjúMajom:A Bloose Broavaz tagja vagy.Hogy kerültél be a bandába?

Siska Finuccsi:A kezdetleges még "lopott" szövegekből lettek a sajátok. '98-at írunk és ekkor alakult meg Győrben a Bloose Broavaz. Ebben az időben már simán vágtuk, hogy a 41-ből Phive aka Tibbah és Jiffo a szülőatyja ennek az egésznek és a TibbahNation kőkeményen bombázza Battle Rap-jeivel az országot! Engem teljesen elvarázsolt ez az egész és mindenáron ehhez a bandához akartam tartozni. Ez abban az időben elég vicces volt mivel köztudottan csak győri bratyeszok alkották a körüket! Közben mi Checkkel megalapítottuk a Rímharcosok Klubját és elkezdtünk komolyan foglalkozni a szövegírással és rögzítettük is a dalokat. Ha jól emlékszem 2000-ben Györemix!-től sikerült kontaktot szereznünk Tibbah-hoz aki dobott egy instrut az egyik szövegünk alá és így kicsit összehaverkodtunk. Amikor 2001-ben már a második Chump'yanz albumukat rögzítették, meghívtak bennünket közreműködni és Tibbah felajánlotta, hogy az éppen készülő Feenoocchiz - A pokol konyhája albumunk már a Bloose szárnyai alatt láthat napvilágot. Természetesen ez a legnagyobb öröm és elismerés nekem azóta is és Tibbah-nak nagyon sokat köszönhetek.

InterjúMajom:2009-ben jött tőled egy EP,de azóta nincs Siska szóló.Van tervben?

Siska Finuccsi:Most a Vészk'járat a legfontosabb mindenek előtt! Ha Bécivel megvagyunk a stúdió- munkálatokkal és kijött a lemez ahogy terveztük, szeretnénk elindulni közösen a Vészk' lemezbemutató turnéra és kifuttatni ezt a projektet ahogy csak lehet. Most csak ez foglakoztat! Én imádok szólózni és biztosan lesz még Finuccsi szoló album de egyenlőre remek az összhang Phat és köztem. Örülünk a közös melónak ami már régóta nagy tervünk volt. Mivel az album most készül még nem terítettük ki a lapjainkat és lesz meglepetés bőven, hiszen a játék még csak most kezdődik!



InterjúMajom:Most azt lehet tudni,hogy Phat-tel közösen készül a Vészkijárat cucc.Hogy áll most a motyó?

Siska Finuccsi:Mint az előbb említettem folynak a stúdiómunkálatok. A saját albumunkra tervezett dalok mellett még több olyan nótát veszünk fel amit az album megjelenése előtt szeretnénk kedvcsinálónak a közönség elé dobni. Persze a közreműködéseknek is próbálunk eleget tenni mert felkérés is akad szép számmal.
Az alapok már 100%-ban megvannak a lemezre és több dal szövegeit megírtuk de a stúdiómunkálatoknak még nagyon az elején vagyunk. Több közreműködőknek már elküldtük az általuk választott alapot, úgy hogy minden a legnagyobb rendben halad és ami a legfontosabb, hogy nem kapkodunk. Tény, hogy a nyarat a fellépések/fesztiválok és a lustálkodás töltötte ki a munka mellett de ez kell is a maximális feltöltődéshez.


InterjúMajom:Bécivel együtt közreműködtetek a Káva legújabb lemezén egy trekk erejéig.Hogyan sikerült rendezni a régi sérelmeket El Magicoval?

Siska Finuccsi:Felnőttünk ;)



InterjúMajom:Rajta leszel-e valaki készülő cuccán akár szólóban,akár Phat-tel együtt?

Siska Finuccsi:Most csak olyan felkéréseknek teszünk eleget ahol mindketten mint Vészk'járat közreműködünk! Fellépéseket továbbra is vállalunk szólóban de azt szeretnénk tudatosítani az emberekben, hogy: "összeálltunk, úgy, hogy imádkozz a teremtőnek"!

InterjúMajom:Kiket tartasz tehetségesnek itthon?Ne csak Bloose tagot mondj! :)

Siska Finuccsi:Akik nálam most nagyon ott vannak azok a Jam Balaya és a Vicc Beatz. De a barátságnak is köszönhetően egyre jobban kajálom a Garage Prod. cuccokat és a Káva Pszichéjét.
Rájuk oda kell figyelni!!


InterjúMajom:Mi a véleményed a magyar bulikról/közönségről?

Siska Finuccsi:Én kicsit elfogult vagyok mert hála Istennek azok közé az előadók közé tartozom akik szinte egész évben mennek. Januártól - Szeptemberig szinte minden 7végén felléptem. Most jó is, hogy érződik az év vége és kevesebb a bulim mert jut idő a Vészk'járatra és ez a legfontosabb! De a kérdésedre válaszolva én alapjában elégedett vagyok a bulikkal és a közönségemmel is. Nem lehet mindig mindenhol ott lenni és nem lehet csak az ezer fős bulikra koncentrálni. Én ugyan úgy oda rakom magam egy vidéki 100 fős buliban is mint több ezer embernek az OSG-n! A közönség persze érzi ezt és szerintem jól működünk együtt.



InterjúMajom:Mi a véleményed a magyar hiphop-ról?

Siska Finuccsi:Imádom az összes szarságával együtt!!

InterjúMajom:Kikkel dolgoznál együtt,akikkel még nem tetted?

Siska Finuccsi:Reppeseket most direkt nem mondok de a műfajon kívül is nyitott vagyok mindenre.

InterjúMajom:Ha valaki még nem ismerne téged,mit mondanál neki,miért Siskát hallgasson?

Siska Finuccsi:Ha valaki azonosulni tud a szövegeimmel vagy csak megtetszik neki egy dal az úgy is a Finuccsi rabja lesz. De ha nem kapta el a fonalat és nem érzi át, azt nincs miért rávennem.
Senkire nem akarom ráerőszakolni magam. Néha így is úgy érzem, hogy talán kicsit divat lett engem hallgatni és nem tudom, hogy ez jó e? Viszont ha valaki tényleg velem együtt éli meg a dalokat témától függetlenül az a legnagyobb öröm. Szeretem tudni a visszajelzésekből, hogy arra amit én adok szükség van.


InterjúMajom:Hogyan írsz meg egy szöveget,mi a metódus?

Siska Finuccsi:Ez változó. Ha megfogott az alap és elkaptam az ütemet akkor kb. 10-15 perc alatt megvan egy kész dal mint pl. a Jön a Tré. De van, hogy 2-3 napig is csiszolgatok egy 16 soros közreműködést ha nem érzem, hogy kerek. Mostanában Phat-el chaten írjuk a dalokat kb. szintén 5-10 percek alatt mert csak ennyi időnk van :) de ettől még nem csapjuk össze!



InterjúMajom:Ha kifognád az aranyhalat,mi lenne a 3 kívánságod?

Siska Finuccsi:Vicces de játszottam már a gondolattal...
Nagyon szeretném ha láthatnám és beszélhetnék az Édesapámmal aki sajnos már nem él de nincs olyan nap, hogy ne gondolnék rá mert egyre jobban hiányzik! Megölelném és megkérdezném, hogy büszke e rám? Beszélgetnénk és innánk egyet aztán elvinném egy fellépésre! Azt hiszem ezzel kimeríteném a három kívánságot de tuti, hogy ezt kérném.


InterjúMajom:Milyen a civil Siska,mit csinálsz szabadidődben?

Siska Finuccsi:Ha nem a Rap-el foglalkozom akkor általában szeretek csak úgy lustálkodni vagy utazgatni, kocsikázni az országon belül mert kezdem felfedezni, hogy Magyarország gyönyörű hely, sok olyan lenyűgöző látnivalóval amiről eddig nem is tudtam.
A másik nagy szenvedélyem pedig a filmek. Imádom Tarantino-t de nagyra értékelem a klasszikusokat is.


InterjúMajom:Üzenet az olvasóknak?

Siska Finuccsi:Csak szeretném megköszönni ha időt szakítottak rám :)

InterjúMajom:Lehetőséged van Big Up-oz küldeni.Ki(k)nek szóljon ez?

Siska Finuccsi:A bandámnak a BLOOSE BROAVAZ -nak!! Sok mindenen átmentünk már együtt és még mindig itt vagyunk mert egységet alkotunk. Büszke vagyok a bandára és arra, hogy a csapat tagja lehetek. Soha ne hagyjuk abba!

InterjúMajom:Bármi,ami kimaradt,de el akartál mondani?

Siska Finuccsi:Köszönöm a felkérést és a lehetőséget!
Maradok tisztelettel, Siska Finuccsi. Píííííííííííííííííísz!


InterjúMajom:Finuccsi,köszönöm az interjút! :)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://interjumajom.blog.hu/api/trackback/id/tr223279402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása