InterjúMajom

Inerjúk....főleg...:D

Friss topikok

  • Martina Mónika Németh: Imádoom az összees Zenédeet ~ Tevagy a kedvencem imádlaak igy tovább<3 (2017.06.11. 12:33) Mr.Missh Interjú
  • InterjúMajom: @volgo-don: Igazad van papi....le se szarom már innentől kezdve őket..le is lesznek tiltva :D (2012.06.13. 18:09) Portré:Winsz
  • PPITBULL: Helló!Nem tudom jól emléxem-e, de nekem úgy rémlik, hogy a Robban a lélek c albumra a trac-ek több... (2012.01.23. 13:09) Oldschool Arcok:RatB
  • RapCentral: Helló Interjúmajom! lenne egy kérdésem ! Hogyan tudok a posztokba beilleszteni képet és videót? (2011.10.11. 12:48) Drama Interjú
  • -Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: ott írta le magát a gyerek, hogy a tehetségesek között nincs Saiid (2011.07.20. 12:28) Eckü Interjú

Linkblog

Docta & Diaz Interjú

2012.04.24. 12:05 InterjúMajom

Mai alanyaim már régóta benne vannak a szakmában,de párosként csak nemrégóta emlegetjük őket.Mindketten a Rhyme Project oszlopos tagjai voltak,most ketten veretik.Mai alanyaim tehát Docta,akinek már régóta bejön a szövegvilága és Diaz,aki mesteri bíteket csinál és ugyanígy jár el a szövegekkel is! 

InterjúMajom:Hello,srácok! 

Docta & Diaz:Üdv neked és az olvasóknak!InterjúMajom:Kezdjük az alapoktól.Hogyan kerültetek bele a rap-bizniszbe?

Docta: Engem a 90s évek közepén "fertőzőtt meg" a hip-hop.Nagy film-rajongó voltam, imádtam az ún."gettó-filmeket".
Pl. New Jack City,Belly.. stb. Tetszett a filmbeli karakterek beszédstílusa, és lazasága, ezt kezdük el utánozni.
Így fedeztük fel magunknak a rap-zenét, ami a filmek alatt aláfestésként végig szólt. Aztán bohóckodásból szerelem lett,elkezdtem szövegeket írogatni.
Mc Detox (ex-Rhyme Pro tag) barátommal kezdtem el komolyabban foglalkozni a zenéléssel.98-2000 között csináltunk  pár kiadatlan demo lemezt.
Megalapítottuk a Rhyme Pro-t 2000-ben és gyakorlatilag itt indul az én időszámításom. 


Diaz: A Fila Rap-jam korszakban fogott meg a stílus igazán akkor kezdtem el rap-et hallgatni. Nagykanizsán 2001 elején lett ismert a Rhyme Project és az ő hatásukra kezdtünk el a haverjaimmal szöveget írni...
Érdekesség, hogy majdnem 10 évvel később az újra megalakult Rhyme Projectnek tagja voltam.


InterjúMajom:Mindketten tagjai voltatok a Rhyme Project-nek.A krú feloszlott.Hogy döntöttetek úgy,hogy ketten nyomjátok tovább?

Docta: Nem volt kérdés, hisz a közös munka már a RP alatt is könnyen ment, és zenei ízlésünk 95 százalékban megegyezett,
persze szövegvilágunk is egy húron pendül. Nyilvánvaló volt, hogy az RP feloszlása nem a véget jelentette, hisz én mindenképp tovább akartam reppelni,
Diaz pedig amióta az eszét tudja zenét ír és reppel. Mindkettőnk olyan lemezt szeretett volna ami, szakít az eddigi megszokott hazai
"tömegbeatekkel",hangzásvilággal és egy kicsit újabb alapokra helyezi itthon a hip-hop fogalmát. Egyszerűen nem azzal akartunk foglalkozni amit mindenki csinál.
Szeretnénk ha a zenénk, értéket képviselne. Tartalmas szövegekre törekszünk, és ami nagyon fontos több szerepet kap az élő hangzásvilág.

 

InterjúMajom:Nemrég jött ki a Menthával közös "Golyóálló" c. trekkből forgatott klipp.Mennyi ideig tartott a felvétel,milyen hangulatban,egyéb érdekességek? 


Diaz: Két éjszaka alatt forgattuk le a klippet a Sounds & Pictures rendezésében. Jó hangulatban telt de ugyanakkor kimeríto is volt mert mind kétnap hajnalba nyúlóan dolgoztunk.
Ezúton is szeretnénk megköszönni mindenkinek aki ebben részt vett és segítette a klipp létrejöttét. 


InterjúMajom:Új klipp a láthatáron esetleg?


Docta: Szeretnénk még forgatni jópár hasonlóan ütős kis videót, mindemellett bootleg videokat is tervezünk.


InterjúMajom:Lemez tervben? 


Diaz: A hazai lemezpiac egy hatalmas nagy átalakuláson megy keresztül, az internet korában nehéz lemezt eladni. Ennek ellenére van tervbe véve lemez, de nem
feltétlenül fog kézzel fogható formát ölteni. Próbáljuk a mai kor marketing elemeit kihasználva, a lehető legjobb megoldást találni a zenénk terjesztésére.

 
InterjúMajom:Szóló lemezen vagy trekken nem gondolkozik valamelyikőtök? 


Docta: Több évi csapatban való működés után nekem ez a duo már egy szólóval felér.
Egy csapathoz képest két embernek épp elég tér jut, hogy kifejtse a gondolatait.Nekem ez így egyenlőre tökéletesen megfelel.


InterjúMajom:Diaz,te bíteket is csinálsz.Eladásra szánsz-e zenét? 


Diaz:Természetesen folyamatosan készítek zenéket reppeseknek, énekeseknek...mondhatom ki is alakult egy állandó kör akikkel folyamatosan dolgozom,
ettol függetlenül szívesen fogadom a megkereséseket és habár az időm is egyre kevesebb ha valakinek tetszik az előadásmódja akkor azzal szívesen működöm közre.


InterjúMajom:Kiket tartotok tehetségesnek itthon? 


Docta: Nem könnyű kérdés, mivel sok olyan előadó, zenész van aki valamiért különleges számomra. Nem is emelnék ki senkit,majd a zenéink beszélnek helyettünk, hisz akiket nagyra tartunk azokkal dolgozni fogunk a jövőben vagy már épp dolgoztunk.Pl. MenthaInterjúMajom:Mi a véleményetek a magyar bulikról/közönségről?


Docta: Több mint 10 év távlatából nézve, megváltozott jópár dolog. Előadóként nézve, régen nagyobb volt a rajongás úgy érzem, a közönség könnyen el tudta fogadni
adott előadót, a maga tökéletlenségével, mivel nem volt megszokott dolog, ha valaki reppel. Nagyobb odaadással támogatták kedvenc csapatuk.
Aztán egy köztes időszak jött, amikor naponta jelentek meg a csapatok, és az egész kezdett dömpingé válni. 


InterjúMajom:Mi a véleményetek a magyar hiphopról és min változtatnátok? 


Docta: A magyar hip hop-pal alapvetően nincs semmi bajom, hisz úgy gondolom a magyar nyelv sokszínűsége jó táptalaj hozzá. Valamint sok nagyszerű csapat, előadó akad kis hazánkban,akik bizonyították is ezt az elmúlt években.

InterjúMajom:Mondjatok 5 MC-t,akik nagy hatással vannak/voltak rátok! 


Docta: Tupac, Method Man stb, többen vannak mint 5 na (nevet).


Diaz: Dózis, Hősök, Dr.Dre, Supastition, Eminem.. sorolhatnék még én is (nevet).

InterjúMajom:Hol láthatunk titeket legközelebb fellépni? 


Diaz: Ha minden jól megy lassan ez a része is beindul a dolognak,
mivel eddig szándékosan hárítottunk mindent felkérést, mert egyszerűen úgy éreztük, még nem áll készen a produktum, hogy közönség elé vigyük.
Ám ez a gyümölcs is beérik, így hamarosan reméljük minél több helyen megmutathatjuk magunkat.


InterjúMajom:Hogyan írtok meg egy szöveget,mi a metódus? 


Docta: Különösebb trükk nincs ebben, álltalában a minket érő ingereket, sikereket, kudarcokat, és az általunk bosszantó, ill érdekesnek tartott dolgokat vetjük papírra. Mindehez persze szorosan kötődik a zene, hisz annak hangulatában követnie kell az álltalunk előadottakat.
Így vagy kész zenéhez alakítjuk a szöveget, vagy a szöveg témájához illő fílinget próbáljuk zeneileg lekövetni.
Önkritikánkra jellemző, hogy csak a teljes összhangban lévő számokat okézzuk le. Ezzel is magyarázható, hogy kicsit lassabban haladunk mint akik hetente dobnak ki zenéket.InterjúMajom:Mit tanácsolnátok annak,aki most kezdene el a reppel foglalkozni?


Diaz:Legyen magabiztos, ugyanakkor rendelkezzen elegendő önkritikával. Ne akarjon mindjárt világot váltani.
 
InterjúMajom:Milyen a civil Docta és Diaz,mit csináltok szabadidőtökben?


Docta: A civil Docta melózik mint a robot , és a szabadidőmben csak a zene van.. (nevet).Meg próbálok sok időt a természetben tölteni távol a város zajától..


Diaz: Van egy kisebb stúdióm ami mondhatni egész jól pörög...felvételeket készítünk, utómukákat végzek, zenéket szerzek stb...szabadidőm kevés van de nem bánom
hiszen szerencsésnek mondhatom magam, hogy azt csinálom amit szeretek.

 
InterjúMajom:Üzenet az olvasóknak? 


Diaz:Köszönjük, hogy elolvasták az interjút (nevet).

InterjúMajom:Bigup-ot kiknek küldtök?


Docta & Diaz: mindenkinek aki eddig segítette a munkánkat és aki segíteni fogja..ebben benne van a közönség is, hisz  az ő visszajelzésük dönt jó irányban megyünk-e.

 
InterjúMajom:Docta,Diaz,köszönöm az interjút!

Docta & Diaz Facebook:www.facebook.com/#!/DoctaDiaz

DiazBeats Facebook:www.facebook.com/#!/Diazbeats1

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://interjumajom.blog.hu/api/trackback/id/tr954470439

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.