InterjúMajom

Inerjúk....főleg...:D

Friss topikok

  • Martina Mónika Németh: Imádoom az összees Zenédeet ~ Tevagy a kedvencem imádlaak igy tovább<3 (2017.06.11. 12:33) Mr.Missh Interjú
  • InterjúMajom: @volgo-don: Igazad van papi....le se szarom már innentől kezdve őket..le is lesznek tiltva :D (2012.06.13. 18:09) Portré:Winsz
  • PPITBULL: Helló!Nem tudom jól emléxem-e, de nekem úgy rémlik, hogy a Robban a lélek c albumra a trac-ek több... (2012.01.23. 13:09) Oldschool Arcok:RatB
  • RapCentral: Helló Interjúmajom! lenne egy kérdésem ! Hogyan tudok a posztokba beilleszteni képet és videót? (2011.10.11. 12:48) Drama Interjú
  • -Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: ott írta le magát a gyerek, hogy a tehetségesek között nincs Saiid (2011.07.20. 12:28) Eckü Interjú

Linkblog

Thoma Interjú

2013.03.01. 11:54 InterjúMajom

Thoma neve sok embernek ismerős lehet.Nemrég jelent meg a Póróbatétel c. albuma,13 számmal,neves közreműködőkkel.Ebben a ripotban a lemezen lesz a hangsúly,de beszélünk sok minden másról is.Ha képben akartok lenni,maradjatok velünk!

InterjúMajom:Hello,Thoma!Nemrég jelent meg a Próbatétel c. albumod.Aki esetleg még tájékozatlan,elmondanád a legfontosabb tudnivalókat róla?

Thoma:Kevesen tudják,hogy több mint 10 éve művelem és hódolok a műfajnak. Rengeteg embert ismertem meg ez idő alatt, így innen vezettek a szálak az albumomon vendégeskedő előadókhoz (Minimal Project, Spenck , Riddler, Különvélemény, Gabó, Deego, Pető Ádám). Úgy vélem a "Próbatétel" egy masszív érzelmi hullámvasútra kíséri el a hallgatókat amelyben mindenki megtalálhatja önmagát. Akik tisztelik és hiányolják a klasszikus vonalat, valamint az értékes mondanivalót azoknak mindenképpen menedéket fog nyújtani a szürke hétköznapokban.    

InterjúMajom:Mennyi ideig készült a lemez,milyen hangulatban teltek a felvételek,egyéb kulisszatitkok?

Thoma:A lemez története 2004 elejére nyúlik vissza. Ekkor kezdtem el fontolgatni az önálló album gondolatát és egy jól sikerült szövegem kapcsán született meg az album címe.A köztes idő alatt rengeteg dolog megváltozott így az igazi munkálatok 2008-ban kezdődtek el. A felvételek nagy részét a /Black Evolution/ névre keresztelt saját házi studiómban rögzítettem és itt kapta meg hangzásban is a végleges formáját. Szerintem mára nem titok senki számára, hogy nálam készült el a Különvéleményes
srácok frissen megjelent "Objektív" korongja is amelyen közreműködőként szintén jelen vagyok.

InterjúMajom:A Különvélemény lemezzel egy időben jelent meg a Próbatétel.Tudatos volt ez,vagy a véletlen műve?

Thoma:Kicsit megint visszamegyek a múltba, hiszen fontos szerepet játszik az események alakulásában. 2005-ben ültünk először egy asztalhoz Sövivel egy közreműködés kapcsán, melynek szoros barátság lett az eredménye. Rajta keresztül ismertem meg jobban eNzimet a Különvélemény
másik tagját aki felelős volt a zenéim többségéért. Innen már minden ment magától, amint elkezdtük a közös munkálatokat úgy döntöttünk,egy napon fogjuk publikálni a két anyagot.        

 InterjúMajom:Kiforrottnak érzed a lemezt vagy utólag látsz benne hibát?

Thoma:Mint minden komolyabb előadó,én is nagyon kritikus vagyok magamat illetően. Ráadásul ennél a lemeznél kétszeresen is fennáll ez a tény.Egyrészt mint szövegíró kellett helyt állnom, másrészt pedig a keverésnél olyan hangzást kellett biztosítanom ami felveszi a versenyt a legjobbakkal.Hibákat mindenhol lehet találni,nyilván nem mindegy milyen mértékűek és kinek mi számít annak.

InterjúMajom:Csinálunk olyat,hogy néhány szóban jellemzed a lemez számait,rendben?

Thoma:Pár szóban nehéz lenne jellemeznem, mert mindegyiknek megvan a maga története amely egy-egy mozzanatot mesél el az életemből. A struktúráját tekintve úgy építettem fel, hogy az emberi hangulat összes skálája érezhető legyen. Akárcsak jómagam ti is voltatok már vidámak, csalódottak, dühösek, cinikusak,közönyösek és persze szerelmesek. Aki hallotta már az albumot és elég figyelmes volt rögtön érzékelte a számok közötti finom harmóniát és átmenetet. Az elején vidámabban indítok majd keményebb vizekre evezek és végül lágyan ér véget a kompozíció.   

InterjúMajom:Tervben van-e már a következő album?

Thoma:Egy rövid ideig most pihenek, viszont annyit elárulhatok lesznek még újdonságok és közreműködések a közeljövőben (mosolyog).

InterjúMajom:Klippet tervezel-e akár a lemezről,akár kiadatlan számból?

Thoma:Igen,már tervben van a klipp,amely ugyancsak a Black Evolution konyhájából fog érkezni....hogy melyikre esett a választásom az legyen meglepetés.

InterjúMajom:Fellépsz valahol a közeljövőben?

Thoma:Remélhetőleg hamarosan lesznek szervezkedések,természetesen szeretnék illetve szeretnénk eleget tenni minden felkérésnek.

InterjúMajom:Mi a véleményed az itthoni Hip-Hop közegről,bulikról,közönségről?

Thoma:Mivel már én sem vagyok mai darab ezért nyilván érzékelem, hogy eltűntek a régi ízek a palettáról. Az emberek kicserélődtek a bulikon és egészen más rétegek alakultak ki a műfajon belül. Tetszik vagy sem a világ örökké mozgásban van és vele együtt a "kultúra" is csorbul vagy éppen erősödik.                                 InterjúMajom:Nem érdekel kire/mire,de te eljársz szavazni?

Thoma:Nem mert nincs értelme!

InterjúMajom:Ha egy napra egy másik ember bőrébe bújhatnál,ki lenne az?

Thoma:Az csakis én lehetek (mosolyog)

InterjúMajom:Milyen a civil Thoma,mit csinálsz szabadidődben?

Thoma:Három nagy szerelmemnek hódolok szabadidőmben. Az első a barátnőm, a második a zene és a harmadik a búvárkodás. Ez utóbbit sajnos nem minden évben tehetem meg de igyekszem
gyakorolni a lehetőségekhez képest.

InterjúMajom:Mi lenne a 3 kívánságod,ha kifognád az aranyhalat?

Thoma:A gyenge emberek kívánnak az erősek megvalósítanak (mosolyog)

InterjúMajom:Üzenet az olvasóknak?

Thoma:Használjátok ki az élet adta lehetőségeket és tegyetek olyan dolgokat amik szebbé varázsolják a jövőnket.

InterjúMajom:BigUp-ot kiknek küldesz?

Thoma:A családomnak a barátaimnak és azoknak az embereknek akik a mai napig is mellettem állnak és persze a lelkes hallgatóknak!

InterjúMajom:Thoma,köszönöm az interjút!                     

thoma.jpg
Thoma FaceBook
 Különvélemény FaceBook

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://interjumajom.blog.hu/api/trackback/id/tr505111403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.