InterjúMajom

Inerjúk....főleg...:D

Friss topikok

  • Martina Mónika Németh: Imádoom az összees Zenédeet ~ Tevagy a kedvencem imádlaak igy tovább<3 (2017.06.11. 12:33) Mr.Missh Interjú
  • InterjúMajom: @volgo-don: Igazad van papi....le se szarom már innentől kezdve őket..le is lesznek tiltva :D (2012.06.13. 18:09) Portré:Winsz
  • PPITBULL: Helló!Nem tudom jól emléxem-e, de nekem úgy rémlik, hogy a Robban a lélek c albumra a trac-ek több... (2012.01.23. 13:09) Oldschool Arcok:RatB
  • RapCentral: Helló Interjúmajom! lenne egy kérdésem ! Hogyan tudok a posztokba beilleszteni képet és videót? (2011.10.11. 12:48) Drama Interjú
  • -Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: ott írta le magát a gyerek, hogy a tehetségesek között nincs Saiid (2011.07.20. 12:28) Eckü Interjú

Linkblog

redOne Interjú

2011.06.07. 12:49 InterjúMajom

redOne-t szerintem nem kell senkinek bemutatni.Benga bíteket csinál,és jól és reppezik.Nem is csodálom,hogy az RTM tagja.Előrendelhetővé vált a régóta bepromozott 46 című nagylemeze.Erről is lesz szó.Akkor tehát jöjjön a redOne interjú...:D

InterjúMajom:Hello,redOne!

redOne:Hello/Sziasztok!

InterjúMajom:Kezdjük az alapoktól,hogyan kezdődött nálad a reppesdi?

redOne:Ebben nincs semmi nagy megfejtés, hallgattam magyar előadókat, megtetszett és elkezdtem én is írkálni, aztán teljesen primitív módon kazettákra, majd később számítógépre rögzítettünk néhány demot. Ezek ilyen szárny próbálgatások voltak...de mivel sokan azt mondták hogy van bennem valami, ezért nem álltam meg. Pedig a környéken akkoriban szinte semmilyen reppvonal nem volt.

InterjúMajom:Te is tagja vagy a RTM-nek.Hogy lettél tag?

redOne:Bustával voltak közös kapcsolataink, idő kérdése volt hogy összetalálkozzunk szakmailag is. Egyik nap felhívott hogy üljünk le beszélgetni, feldobta a témát, én meg rábólintottam. Szeretek ebbe a Label-be tevékenykedni, mert a fanjaink teljesen mások mint a többi, hazai nagy rapcsapat rajongói. Meg vannak őrülve értünk :)

InterjúMajom:Nemsokára jön a 46 című nagylemezed,ami tavaly nyárra lett ígérve.Miért késett ennyit?  

redOne:Igen, sok dolgon múlt. Én egy embernél kezdtem el a munkálatokat és ugyanennél az embernél akartam befejezni is. A verZ Platinum Stúdióról beszélek, ami felcuccolt pestre innen Esztergomból és meg kellett várjam míg összeállnak a dolgok. Sajnos nem sikerült, de ez már a múlt, mert már előrendelhető a lemez és hamarosan a kezetekbe foghatjátok. 

InterjúMajom:Milyen volt a lemezfelvétel,kik működnek közre a cuccon,és tervezel-e újabb klippet a lemezről a Vágod után? 
redOne:A lemezfelvétel nagyon elnyúlt. Az első felvett trekk és az utolsó között kb 1 év telt el. Kamion, Busta, Curtis, Fülke DES és verZ akik közreműködnek a lemezen. Mindegyikőjük egy új színt hoz az egészbe. A 46 LP-nek ez lesz az egyik erőssége, hogy hiába egy úgymond "utcás" nagylemez, nagyon sokszínű. Klippet tervezek persze...a lemezről is...meg friss trekkből is... 

InterjúMajom: Vágod c. dalból készült egy videoklipp is.Miylen volt a forgatás,esetleg egy-két érdekesség?

redOne:A Vágod?! egy hirtelen ötlet volt...megtetszett MinimalBeat aka. Öcsi G zenéje és mondtam hogy erre muszáj lesz forgatni. Sokat tanultam hogy mit kéne máshogy csinálni a következőn. Érdekesség annyira nem volt, a brigád jelenet kicsit zűrös volt, mivel nem fizetett statisztákat állítottam be, ezek a srácok ritkán vagy soha nem állnak kamera elé ezért elég kezelhetetlenek voltak...jöttek rendőrök is meg piázás volt. Az egész egy baráti összejövetel lett végülis. 

InterjúMajom:Te MC is és bítméker is vagy egyszerre,hogy építesz fel egy bítet/szöveget,mi a metódus?

redOne:Fú a szövegek mindig úgy születnek hogy ráérzek a zenére...ezt nem tudom leírni, a zenék is hasonlóképpen, a fejemben mozog egy dallam...vagy csak ütögetem a billentyűket és lesz belőle valami :)

InterjúMajom:Szerinted kikre kell itthon odafigyelni?

redOne: Nem csak azért mert haza húz a szívem, de az RTM tagjai mind durva cuccokat tesznek le majd az asztalra. Kamion lemeze gyilkos lesz, jó zenék, jó szövegek...esküszöm, a DES srácokról szót sem ejtek mert itthon nekem ők a kedvenceim, de a Fülke, Rhino, DuplaPé,Nixon,Hybrid cuccai is forrók lesznek.
RTM en kívül sok emszít tartok jónak, de keveset hitelesnek. 

InterjúMajom:Mi a véleményed a magyar bulikról/közönségről?

redOne:A magyar bulik általában hiányosan szervezettek, de az RTM fellépéseken megy a csápolás és megőrülés, hol ennyi embernek, hol annyinak.

InterjúMajom:Hogy látod a magyar hiphop helyzetét,mi a véleményed a feltörekvő MC-kről/producerekről?

redOne:a hazai hip-hop helyzete olyan mint az országé, szar...de meg kell érteni hogy nem muszáj csodálkozva nézni pl. európai előadókra. A mi kis hazai dolgunkat kell csinálni, ami sajnos nem tud még mindig egy egyedi képet kialakítani magáról, mert mindig csak másoljuk amerikát, franciákat stb.
Ha emszík terén nem is nőttünk fel igazán világszinthez, de producereink itthon nagyon jók vannak, kibaszott jók és ha kis tőke állna mögöttük, simán tudnának olyan alapokat írni (vagy jobbakat) mint a külföldi ütemgyárosok. 

InterjúMajom:Kikkel dolgoznál együtt,akikkel eddig még nem tetted?

redOne: Timbaland :D:D
Itthon nagyon sok jó producert ismerek, sokak zenéire veretném :):)

InterjúMajom:Miért pont redOne?

redOne:ööö...ez már 2001 ben kialakult félig...red voltam. Egy Arcade játéknál használtam ezt a nevet.10 éve. Aztán egy fórumon hozzám csapták a One kiegészítést. és így összeállt. Ez kb 2003 ra volt tehető

InterjúMajom:Hallhatunk-e a 46-on kívűl más előadó cuccán?

redOne:. Persze...Kamion lemezén, a DES lemezen közreműködök. Akkor a SzóSzólókos Muki lemezére vállaltam el egy felkérést, meg Bustával is tuti csinálgatunk majd ezt azt, és még van sok. Egyenlőre ezeket halogattam mert a lemez mindennél fontosabb volt. De amint letudtam a lemez dolgait, ezeknek neki feszülök. És még sztem idén egy EP is be fog köszönni tőlem:)

InterjúMajom: Milyen a civil redOne,mit csinálsz a szabadidődben?

redOne:Civilben kint lógok a spanokkal, vagy beülünk valahova. Melózom amúgy mellette, és ez általában ki is tölti egy napomat, de mostanában olyan sűrűek a programjaim, hogy örülök ha végre úgymond "unatkozhatok". 

InterjúMajom:Mit üzennél azoknak,akik most kezdenének el komolyabban foglalkozni a reppel?

redOne:Akik most kezdenek el reppezgetni azoknak egy jó tanácsom van csak....sok gyakorlás és csak utána próbálják meg letolni a közönség torkán, mert nagyon sok kezdő van aki már rögtön az elején pozitív visszajelzéseket vár.

InterjúMajom: Üzenet az olvasóknak?

redOne: Az olvasóknak annyit hogy támogassátok a magyar hip-hop-ot, ha nem is pénzel, akkor annyival hogy ne legyen érdektelenség, figyeljétek, nyomjátok a hazai dolgokat... 

InterjúMajom:Lehetőséged van Big Up-ot küldeni,kinek szóljon ez?

redOne: Big Up? hm...az egész hazai hip-hop-nak.

InterjúMajom:Még esetleg valami,ami kimaradt,de el akartál mondani?

redOne: ELŐrendelhető a redOne - 46 LP
Promo a neten, kontaktok ugyancsak ott. Úgy gondolom hogy egy új és teljesen más zenei produktum lát napvilágot vele, mint amit eddig a hazai UG kitudott dobni.

InterjúMajom:redOne,köszönöm az interjút!

redOne: Énis köszönöm.
Csajok írjatok :D:D :D:D nah jó vicc csak...
Csumizlak titeket.

:)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://interjumajom.blog.hu/api/trackback/id/tr682964264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása