InterjúMajom

Inerjúk....főleg...:D

Friss topikok

  • Martina Mónika Németh: Imádoom az összees Zenédeet ~ Tevagy a kedvencem imádlaak igy tovább<3 (2017.06.11. 12:33) Mr.Missh Interjú
  • InterjúMajom: @volgo-don: Igazad van papi....le se szarom már innentől kezdve őket..le is lesznek tiltva :D (2012.06.13. 18:09) Portré:Winsz
  • PPITBULL: Helló!Nem tudom jól emléxem-e, de nekem úgy rémlik, hogy a Robban a lélek c albumra a trac-ek több... (2012.01.23. 13:09) Oldschool Arcok:RatB
  • RapCentral: Helló Interjúmajom! lenne egy kérdésem ! Hogyan tudok a posztokba beilleszteni képet és videót? (2011.10.11. 12:48) Drama Interjú
  • -Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: ott írta le magát a gyerek, hogy a tehetségesek között nincs Saiid (2011.07.20. 12:28) Eckü Interjú

Linkblog

Drama Interjú

2011.10.08. 17:36 InterjúMajom

 Következő alanyom a marcali bítméker,aki már reppel is...:D 

Hello,Drama!
Csáó/Üdv. mindenkinek!

Kezdjük az alapokról.Hogyan kerültél be a rap-bizniszbe?

Hát kb 12/13 éves koromba adtak egy másolt vegyes magyar/külföldi repp cdt hogy hallgassam, aztán így megfogott az egész műfaj mindenestül, nem érdekel utána semmien más egyéb zene csak kimondottan a Hiphop/Rap/. Majd telt az idő aztán rájöttünk hogy ezt akarjuk mi is csinálni, neki álltunk keresgetni, kérdezősködni, hogy milyen programmal lehet szerkeszteni maga az instrut, felvenni, és hozzá jutottunk a hiphop ejay programhoz, amibe loopokból lehetett összerakni zenét azt azokat küldtük szét állandóan az msn-es mikrofonunkkal (sírok.) ezek után felfedeztük az Fl Studió nevezetü programot amivel a mai napig is tolom(juk).
az évek elteltével kitapasztaltam segítettek */Ketioz/Diaz/(köszönet nekik)* benne mit hogyan mi nem jó mit rakjak rá, és így naggyából születtek a jó zenék sorba, egyre többen kerestek meg bít ügyben, külön megtiszteltetés volt, hogy az Essemm & Siska - Tréwuton c. szám bítjét én pakoltam, meg a Razzia & Day - Nyáriszerelem klippnek a zenejét én csinálhattam és nagy köszönet nekik is ugyanúgy! Közben el se tudtam hinni, hogy mekkora emberek raktak reppet az én zenémre, nagyon megboldogított az egész megerősített. azóta ilyen a zeném amilyen, kinek mi! 

Miért pont Drama?

Miért pont? Ez előtt is voltak neveim...szinte minden héten változtattam akkoriban, mert mindig jött egy újjabb és újjabb,de aztán egyszer 2007-ben (Kontroll) barátommal ültünk egy parkban, és így találgattunk (D) betűvel névnek valót és így lett a végeredménye, hogy DRAMA! Aztán közbe mióta használtam ezt a nevet leesett, hogy létezik Dj Drama, de annyira szerettem ezt, meg hozzám is nőtt, hogy meghagytam, ennyi a története. 

 

Te elsősorban bítméker,de már reppelsz is.Hogyan döntöötél úgy,hogy a szövegeléssel is próbálkozol?

Írogattam mindig is szövegeket, csak úgy éreztem azok még nem olyanok, amit akarok igazából, meg tré-k voltak de mára már bevállalhatóbb
sorokat írok amiket persze rögzitek is, de a mai világban ahogy elnézem jobban ütne a régi tré szövegem, mert tényleg valljuk be Ketioz spanom is megmondta még a frankót "AZ EMBEREK ESZIK A SZART" és ez látszik is és észre lehet venni de nagyon, tegyük fel van egy diszkós gyerek felveszi egy napra a mikrofont 2 perc alatt írt egy szöveget amit gondolhatjátok milyen meg minőség meg stb... és több 10 ezren hallgatják húúú hogy mekkora, milyen jó, milyen király , de aki tényleg beleöli az idejét, mindenét, életét, lelkét, pénzét azzal mivan ?(tisztelet a kivételnek!) nagy semmi ... ez Magyarország, itt tart !


Kiket tartasz tehetégesnek itthon?

Déó, Ketioz, Day, Antal, QM, Gé, Deego, Tibbah, Phat, Sog, Essemm, Diaz, Triek, Emboss, Mr Joeker, meg sok más ember, de ők a fők. 

Kikkel dolgoznál együtt,akikkel még nem tetted?

Deego, Tibbah, Phat, Sog. 

 

Mit jelent neked a repp zene?
Minden napom néhány óráját a zene tölti ki, lehet mondani, hogy ez az én káros szenvedélyem.Szövegekbe ki tudom adni ami bennem van, meg hát a zeneírás már hozzám van nőve mióta csinálom.

Ha valaki esetleg nem ismerne,mit mondanál neki,miért a te munkáidat hallgassa?
Aki pörög az ilyen soul-osabb hiphop-ért meg az őszinte megmondós, hangulatos szövegekért, az adjon egy esélyt neki és hallgassa meg. 

Nem vagy tagja semmilyen labelnek,de akarsz csatlakozni valahova?
Meg mondom őszintén nem szeretnék csatlakozzni sehova semmilyen körbe, mert voltam már 1-2 tagja, de egyik sem úgy sült el, ahogyan kellett volna.

 
Eladásra szánsz-e zenét?
Persze! Ha épp van olyan, amilyen kell az illetőnek. 

Ha kifognád az aranyhalat,mi lenne a 3 kívánságod?
Sok pénz, nagy család, szerencse a zenei pálya futásomban.

Mi a véleményed a magyar bulikról/közönségről? 
A hiphop bulik egyre kevesebbek, sok embert már nem érdekel, akit érdekel is és el is megy, az is csak ottvan és áll egy helyben és semmi lelkesedés nincs benne, amitől lenne értelme valaminek is ott. De ez csak az én saját tapasztalatom.

Mi a véleményed a magyar hiphopról? 
Szerintem basszottul megváltozott az egész hozzá állása, nincs összetartás, becsület, és eredetiség. 

Mit változtatnál meg itthon a reppben?
Igazából ebbe nem akarok bele menni.nekem sekivel, semmivel nincs bajom, meghallgatok szívesen bármit amit mutatnak, megmondom a magam véleményét is, hogy ha kérik, de ha ok nélkül, indok nélkül belémállnak csak annyit tudok mondani, mire fel? leszóltam egy szóval is a zenédet(teket)? 

 

Mit tanácsolnál annak,aki most kezdene el a reppel foglalkozni?
Nyomassa, csinálja szívből, és basszon oda neki! És sok sikert!

Hogyan raksz össze egy zenét/szöveget,mi a metódus?
Beat: Első sorban a megfelelő mintát kiválasztom és tetszésem szerint összevágom, amiből egy dallam születik. majd ráírok egy dobot, ami illik is hozzá plusz basszust, azután kikeverem az egészet és így ennyi.
Szöveg: a kiválasztott zenére elgondolom, hogy milyen téma menne rá tökéletesen, mi passzol a hangulatához és ezeknek a kritériumoknak megfelelően illesztem össze a szöveget. Nagyjából ennyi.


Milyen a civil Drama,mit csinálsz szabadidődben?
Általában szabadidőmben barátnőmmel vagyok, családommal barátaimmal, zenét írok vagy épp szöveget, meg hát ugye meló ezerrel. 

Üzenet az olvasóknak? 
Legyetek jók. Menjetek el minnél több hiphop bulira, több előadód hallgassatok, ne csak egynél ragadjatok le, példát most nem szeretnék mondani. 

Bármi,ami kimaradt,de el akartál mondani? 
Lassacskán, de dolgozom a lemezemen amire 10-20 számot tervezek, az időt nem tudom megmondani, mikora lesz kész, de annyi szent, hogy mindenem beleadom amim van. hangulatos Drama bítek a megszokott meg persze hozzá a repp egy két hozzám közel álló taggal szóval várjátok legyetek majd rajta ha tudtok! 
Van a Facebook-on egy hivatalos oldalam, megtaláltok ott is: [ Drama & Beats (Official.) ] néven bármi zenével kapcsolatos dolgok érdekében.


Lehetőséged van Bigup-ot küldeni.Ki(k)nek szóljon ez?
Családomnak, barátnőmnek, barátoknak, Győrnek és mindenkinek, aki elolvasta ezt.

Drama,köszönöm az interjút!

Szívesen, köszönöm a felkérést, sziasztok! 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://interjumajom.blog.hu/api/trackback/id/tr493287997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RapCentral 2011.10.11. 12:48:42

Helló Interjúmajom!

lenne egy kérdésem ! Hogyan tudok a posztokba beilleszteni képet és videót?
süti beállítások módosítása