InterjúMajom

Inerjúk....főleg...:D

Friss topikok

  • Martina Mónika Németh: Imádoom az összees Zenédeet ~ Tevagy a kedvencem imádlaak igy tovább<3 (2017.06.11. 12:33) Mr.Missh Interjú
  • InterjúMajom: @volgo-don: Igazad van papi....le se szarom már innentől kezdve őket..le is lesznek tiltva :D (2012.06.13. 18:09) Portré:Winsz
  • PPITBULL: Helló!Nem tudom jól emléxem-e, de nekem úgy rémlik, hogy a Robban a lélek c albumra a trac-ek több... (2012.01.23. 13:09) Oldschool Arcok:RatB
  • RapCentral: Helló Interjúmajom! lenne egy kérdésem ! Hogyan tudok a posztokba beilleszteni képet és videót? (2011.10.11. 12:48) Drama Interjú
  • -Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: ott írta le magát a gyerek, hogy a tehetségesek között nincs Saiid (2011.07.20. 12:28) Eckü Interjú

Linkblog

SLA Interjú

2011.10.28. 17:27 InterjúMajom

 Hello,SLA!

 

Hello!

 

Kezdjük az alapoktól.Hogyan jött nálad a reppesdi?

 

Hirtelen sztori. Jó pár éve rám adtak pár számomra addig ismeretlen előadótól ezt-azt, hogy ezt még aznap hallgassam meg házi feladatként. Volt ebben a válogatásban Onyx, Wu-tang, Mf Doom, Akkezdet meg csomó más is. Rákattantam, mai napig mértéktelenül falom. Nem kellett egyébként sok idő, hogy próbáljak én is aktív lenni a hiphopban és valamiért magától értetődő volt az is, hogy szövegeket írjak.

 

Miért pont a repp?

 

Kipróbáltam én mindent, a közvetlen környezetem is mindent hallgat csak rappet nem. Csak hát valamiért sose adta a rock, se a tuc-tuc, se semmi más. Nem véletlen az sem, hogy csak egy span ajánlása kellett, hogy az egész életem megváltozzon. Arra rendeltettem, hogy rappet hallgassak.

 

Nemrég jött ki a REST presents SLA.Ezek Sla szólószámok Rest ütemeken.Miylen a fogadtatása a cuccnak,milyen hangulatban telt a felvétel,egyéb érdekességek?

 

Első, de már több mint egy éves lemez két ismeretlen vagy alig ismert embertől, semmi híresebb közreműködővel, semmi nagyobb nevű haverrel, aki agyba-főbe nyomatta volna, illetve a promóciót mi magunk is leszartuk. Ebből adódóan a visszajelzések mennyisége csekély, de mivel maga a lemez nem egy összecsapott gagyiság, ezért az a csekély feedback mind pozitív.

 

Az albumról két klipp is készült,a Haha és az Éncsak c. számokból.Lesz-e több klipp?

Terveztünk, de míg nem tudunk előrébb lépni technikailag, addig felesleges. Nem fogunk a manapság felkapott arcoknak kicsengetni százezreket, csak mert van egy raj fényképezőgépük és csinált velük egy klipet MC Akárki. Mi mindent magunknak csinálunk.

 

Lesz-e folyatása az albumnak?Teszem azt,egy hasonló hangvételű nagylemez,vagy kislemez?

 

Volt egy kisebb üresjárat az első lemez utómunkálatai során, ez alatt a pár hónap alatt megírtam a második Resttel közös lemezt (RPS+). Ez fel lett véve augusztusban, januárban vagy kicsit később ki szeretnénk adni. Illetve még vannak tervek hasonló koncepcióval, mint a REST presents SLA, szóval igen, lesz folytatás.

 

Nemrégóta halljuk a te nevedet.Ha valaki még nem ismerne,mit mondanál neki,miért hallgasson?

 

Nem szokásom önmagam reklámozása. Aki kíváncsi, az keressen a zenéimre, vonja le a következtetést és cselekedjen belátása szerint.

 

Tagja vagy a Basik nevű csapatnak.Hogyan alakult a csapat,és miszerint válogattátok be a tagokat?

 

Kellett egy címke, jött egy név, beraktam a spanokat, csatlakoztak ismerősök, akik szintén iszonyat tehetségesek és a folyamat még mindig nem állt meg. Rengetegen vagyunk: mc-k, beatmakerek, dj-k, beatboxosok, firkászok és olyan arcok is, akik csak az arcokba lépnek, ha arra van szükség. Ja és a zenéket is nyomjuk megállás nélkül, csak még kell egy kis idő, hogy ti ebből bármit is észleljetek.

 

Bíteket is csinálsz,eladásra szánsz-e zenét?

 

Nem szánom eladásra. Amit készítek, azt szétosztom barátok között, vagy elteszem magamnak. Nem ebből akarok pénzt csinálni.

 

Hogyan írsz meg egy szöveget/zenét,mi a metódus?

 

Nincs konkrét metódus szövegírásnál, csak hangulattól függ, illetve attól mennyire fontos számomra az adott dal. Vannak olyanok, amiket egyszer megálmodok, és addig javítgatom, amíg olyan nem lesz, mint amilyennek lennie kell, illetve vannak olyanok, amikhez taccsra vágjuk magunk és mire felébredünk, ott mosolyog ránk a szoba sarkából. Zenekeletkezés pedig csak annyi, hogy behúzok egy mintát, aztán rakok valami dobot és kimentem. Történet vége.

 

Kiket tartasz tehetégesnek itthon?

 

Az idei X-faktorosok nagyon ígéretesek!

 

Kikkel dolgoznál együtt,akikkel még nem tetted? 

 

Nem szeretnék neveket mondani, nincs semmi konkrét jelenleg, de ha a jövőben dolgoznék valakivel, akit most megemlítek, akkor az egész elvesztené a varázsát. Szóval ez titok.

 

Mi a véleményed a magyar bulikról/közönségről?

Lehetnének olcsóbbak a piák és jobbak a zenék, amiket leadnak a miszter dj-k, meg sok a szar arc, de attól még inkább elmegyek egy ilyen buliba, mint sem begyorsulva kapjak szívrohamot két rusnya ribanc között egy white party-n. Habár így belegondolva, lehet egyszer beadom ezt is.

Mi a véleményed a magyar hiphopról?

 

Unalmas. Mindenki ugyanazt lövi el. Lehúzó, amiről és ahogy beszélnek. 99% hulladék, persze van pár jó, de általában azok is nagyképű parasztok, ami pedig ismét csak rontja a megítélésem az egészről.

 

Ha tehetnéd,mit változtatnál meg a hazai hiphop-ban?

 

Valami akkreditált képzés elvégzéséhez kötném azt, hogy elkezdhess rappelni, ezzel kisakkozva a rengeteg amatőr kis madarat.

 

Mit jelent neked a repp?

 

Ez tart életben.

 

Min dolgozol éppen?

 

Resttel a második lemezen, és Skillel pedig a RebelObama projekten. Utóbbiból is lesz lemez valamikor, de egyelőre csak dalokat dobálunk fel netre.

 

Mi volt az utolsó lemez,amit megvettél?Ha nem repp,az se baj,sőt...:D

 

Csak egy lemezt vettem meg egész életemben, és nem tudom miért pont azt. Talán akkor nem volt jobb dolog, amire elszórjam a pénzem, na meg szerepelt rajta egy haver is. Ez a Beatmarkettől a Krekk, ami egyébként jó cucc, de tényleg nincs semmi különleges háttértörténet miért pont azt.

 

Mondj 5 MC-t,akik nagy hatással vannak/voltak rád!

 

MF Doom, Inspectah Deck, Evidence, El Magico, Tyler the Creator (legújabb kedvenc).

 

Ha kifognád az aranyhalat,mi lenne a 3 kívánságod?

 

Végtelen mennyiségű pénz, nemi betegség nélküli nimfomán kurvák és még három kívánság.

 

Milyen a civil Sla,mit csinálsz szabadidődben?

 

Suliba járok, nem dolgozom, tisztelem a törvényt.



Lehetőséged van Bigup-ot küldeni.Ki(k)nek szóljon ez?

 

Bigápp a bigáppolóknak! Amúgy meg Basik Underground… ezen pörögjetek, ne a sablonos ócskaságokon!

 

Sla,köszönöm az interjút! :)

 

Én köszönöm! 

SLA FaceBook:http://www.facebook.com/iamSLA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://interjumajom.blog.hu/api/trackback/id/tr723336610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása