InterjúMajom

Inerjúk....főleg...:D

Friss topikok

  • Martina Mónika Németh: Imádoom az összees Zenédeet ~ Tevagy a kedvencem imádlaak igy tovább<3 (2017.06.11. 12:33) Mr.Missh Interjú
  • InterjúMajom: @volgo-don: Igazad van papi....le se szarom már innentől kezdve őket..le is lesznek tiltva :D (2012.06.13. 18:09) Portré:Winsz
  • PPITBULL: Helló!Nem tudom jól emléxem-e, de nekem úgy rémlik, hogy a Robban a lélek c albumra a trac-ek több... (2012.01.23. 13:09) Oldschool Arcok:RatB
  • RapCentral: Helló Interjúmajom! lenne egy kérdésem ! Hogyan tudok a posztokba beilleszteni képet és videót? (2011.10.11. 12:48) Drama Interjú
  • -Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: ott írta le magát a gyerek, hogy a tehetségesek között nincs Saiid (2011.07.20. 12:28) Eckü Interjú

Linkblog

SOG Interjú

2011.04.10. 12:59 InterjúMajom

 A következőkben egy régi nagyágyúval ismerkedhettek meg.Sog nemrég tért vissza,és azóta minden trekkje kirobban.Lessétek...:) 

1. Hello,SOG!

 

-Hééló Tesó!

 

2. Kezdjük az alapoktól.Nagyon régóta benne vagy a szakmában, de honnan is kezdted, kinek/minek a hatására vetted fel a mikrofont?

 

-Hááát amire konkrétan emlékszem...megszereztem valamelyik piacon a '88-as Ice-T - Power kazit - me' tetszett a borítója - és miután a "gettóblaszteren" megnyomtam a play-t, örökre rákattantam a rap-re.De azt beláthatod, hogy rohadt régen volt, tököm emlékszik már minden részletre...de az biztos, hogy ez a mozzanat meghatározó volt.Power! :))  

De ekkor még nem volt nagy rálátásunk a hiphop horizontra, a komcsi idők alkonyát éltük.Előszőr még minden zenén pörögtünk amiben valaki, akár csak két mondatot is elrappelt.

Rat-el (meg néha-néha más haverokkal) a 90-es évek legelején kezdtünk az emszískedéssel foglalkozni...de az még kurvára nevetséges volt...Chemotox néven voltak az első próbálkozásaink :)).

Aztán egyre több "usarapet" sikerült felhajtanunk (ezekért, akár az ország másik felébe is elutaztunk), próbáltuk őket utánozni.De semmilyen infónk nem volt, hogyan zajlik ez az egész, Mo-n akkor még szinte senki sem tért erre a zenei vonalra.Felcsipegettük a morzsákat, és a Warninshotz életre kelt.Abban az időben mindent vitt (100 számra fogytak a kazik, levelezéses postai rendszerrel...sok bélyeg fogyott).Mai füllel sok nóta elég kezdetleges, de több track tartalma most is megállja a helyét, ha az előadásmód nem is.A Warninshotz most is sok emberben ott él, manapság is ilyen-olyan formában felüti a fejét.Szóval macsétás bozótírtók voltunk a magyar hiphop útkeresésében.

 

3. Hogyan kerültél be a Bloose Broavaz-ba?

 

-Amikor Tibbah és Jiffo anno megalapította a BB-t nagyjából egy szcénában mozogtunk.Egyszer Tibinél fetrengtünk fent, ők épp egy Bloose Broavaz ep-t akartak készíteni, én meg beszálltam.Készült is egypár szám, amik ki is jöttek.Asszem így.

A Deathmatch - Hello Sidney! albumom 99-ben Tibbah producerkedésével jött ki.Akkori mércével iszonyatosan nagy siker lett, pedig elég beteg volt :)

Később elváltak útjaink, az élet így hozta.Kurva nagy volt a fejem valami miatt, szerintem ezért történt...pontosan már nem tudom, rohadt egy önpusztító életet éltem akkoriban.Ezután pár Sikztah által producerált cuccom volt, majd jópár kiadói és egyéb csalódás miatt szartam az egészre s jópár évre kiestem a körforgásból.Ennek hatását most is érzem, hiába tettem rengeteget az Mo. HipHop elterjedéséért.Míg mások mentek tovább és az új generáció által is egyre ismertebbé váltak, én szinte feledésbe merültem.

Később aztán túlestem életem mély, depressziós korszakán, barátaim visszahozták belém az életkedvet.Ekkor már Tibivel egyre többet dumáltunk - érett fejjel - és jobban megértettük egymást mint valaha.Deego, Phat és szépen sorban mindenki visszatért az életembe, Finu is adta alám a lovat.Ezzel megerősítették bennem a folyton bökdöső érzést, hogy vissza a hiphop-ba, vissza a Bloose-ba.

4. A legendás győri csapat,a Warninshotz húzóembere is voltál.Mi történt a csapattal,miért nem reppeltek már együtt,hiszen cirka 15 éve nincs Shotz...

 

-A fent említett dolgaim miatt....és....Rat, Sikztah, Kyd is másfelé mozgott, más életet élt.

De manapság megint ott mozog valami a felszín alatt.Ilyen-olyan "emlékzenekari" :) felállásban azért elő-elő bukkant (TN5-ön, Súlya Van-on).Nyárra datálom az ep-met, erre tervezek egy kis nyalánkságot.Ha bejön, lehet bővül a Shotz track lista :)

5. Nemrég jött ki egy klipp az XL című trekkből.Milyen volt a forgatás,ki rendezte,esetleg egy-két érdekesség?

 

Ez is az új SOG ep. apropóján készült.Akartam egy hagyományörző (ezért is a pumpálós Tibbah alap), menetelő SOG cuccot, ami zúzda de a soraim hátterében ott van, hogy csak pozitívan és próbáljatok magatokba némi életerőt pumpálni, stb...stb. 

A forgatás kemény volt, de persze sokat röhögtünk.Nem is lehetett volna máshogy bírni.A napsütés ellenére 1-2 fokos februári idő volt mindkét nap, én meg elég sokat jelenek meg pólóban a képeken és folyamatosan átöltözöm....gondolhatod baszki :)) Ezért forgattunk csak pár órát naponta, de rengeteg helyszínen...sok bele se került a klipbe...volt rohanás rendesen.

Cof volt az operatőr, a vágó...stb, a rendezés leginkább közös meló.Sokat ültem nála az utómunkák során is, imádtam vele dolgozni, mert a világ legnyugodtabb emberei között tartom számon és a rengeteg időt elvevő civil melója mellett, egyre pöpecebb szintre fejleszti klipkészítési metódusait, mindezt autodidakta módon.

Xl-el kapcsolatban itt szeretném megköszönni a fagyoskodást és egyebeket Cofnak, Áronnak, Tibbahnak (az alapot is), Zsaninak, Latyinak, Deegonak (mastering), DJFegznek a Famous közbenjárást.Ákosnak és Benkónak meg kösz a bunyó jeleneteket (a Colosseumban), melyeket csupán pár perc alatt prezentáltak.

 

6. Tavaly jött ki a Bloose Broavaz gondozásában a Súlya Van LP.Milyen a visszhangja?

 

Aki kamázza a battle cuccokat (mondjuk akad rajt más is), annak bejött.Aki nem fogja fel a kemény szavak mögötti tartalmat annak: "Ha sötétnek tűnik, hidd el az csak díszlet".Összességében pozitív volt a fogadtatás, de lemez még mindig van raktáron, hogy rohadjon meg....VEGYÉTEK!Ha az mind megvenné aki szereti, akkor már újra kellett volna nyomni...

Azért dolgozom, az újra mindenki által ismertté váláson, hogy az új komplexebb cuccaimat majd minél többen kajálják.

7. Szerinted kik azok,akikre oda kell figyelni itthon?

 

Végre RÁM baszki! :))))

Persze van jópár csapat vagy mc, akikre mindig érdemes odafigyelni.

De nekem egy része mégiscsak vagy "túlnyalifali-rap" vagy "túlfúúúbazzegdesötétvaaaagy-rap".

A Bloose Broavazban mindig bízhatsz, ez az arany középút!

 

8. Van-e esetleg olyan előadó/csapat,akikkel még nem volt közös fít,de akarsz?

 

Persze.Vannak.De legtöbbjüket nem ismerem személyesen, ezért nem is akarok a nyakukra mászni.

De mondjuk Noma-t se ismerem személyesen mégis megtalált.Persze a "Hadtáp" is közrejátszott.

Vele lesz valami - időben megtudjátok, ezzel az egyik "featVágyam" teljesül.ReverseFeat :D

 

9. Mi a véleményed a bulikról,a magyar közönségről? :D

 

A kiesett idő miatt nem jutok el túl sok helyre, ahova igen ott mindig megy a zúzda.

Pl. Phat-el közös albumbemutató HP partynk, a tavalyi év legjobbjai között van számontartva.

Ha egy bulit jól megszerveznek, mi pedig odatesszük magunkat, a közönség is odateszi magát.

Hívjatok, megyek...megyünk!

 

10. Végül,milyen a civil SOG?Mit csinálsz szabadidődben,mik a hobbijaid?

 

Mint sokunknak, a munka elveszi a fél életem.Evvan.

Amúgy olvasok (a favorit a nagy Stephen King - sok ihletet kaptam tőle, főleg anno a Deathmatch cucc kapcsán, de persze rámegyek komolyabb könyvekre, írásokra is), írogatok, rengeteg filmet nézek ("A" kategóriától "ZS" kategóriáig)...jobb pillanataimban két lábon járó "múvidatabéz" vagyok :D ...meg persze  az FPS gémek PC-n, de manapság már nem túl intenzíven.

Aztán chill (lakásokban) és intenzív-chill (a szabadban)...vágod :D

 

11. Big Up? :D

 

Barbárfivérek (őket azért említem külön, mert ők segítenek nekem a legtöbbet zenei téren) és az egész BlooseBroavaz, ...messziről...Nomagróf, Day ... de hadd ne soroljam...

Kintről meg aztán tényleg ne, de BCC mindig :))

 

12. SOG, köszönöm az interjút...:D

 

Én Köszönöm Tess!Mindig állok rendelkezésre :))

Újra ismerjétek meg SOG-ot és pörgessétek a cuccaimat!

Megtaláltok a bloosebroavaz.hu-n, a facebook-on, a youtube-on és a 1LikeHipHop-ban...meg még ki tudja hol.

Bloose Broavaz Mindenkifelett!

 

Pacsi!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://interjumajom.blog.hu/api/trackback/id/tr722814058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása