InterjúMajom

Inerjúk....főleg...:D

Friss topikok

  • Martina Mónika Németh: Imádoom az összees Zenédeet ~ Tevagy a kedvencem imádlaak igy tovább<3 (2017.06.11. 12:33) Mr.Missh Interjú
  • InterjúMajom: @volgo-don: Igazad van papi....le se szarom már innentől kezdve őket..le is lesznek tiltva :D (2012.06.13. 18:09) Portré:Winsz
  • PPITBULL: Helló!Nem tudom jól emléxem-e, de nekem úgy rémlik, hogy a Robban a lélek c albumra a trac-ek több... (2012.01.23. 13:09) Oldschool Arcok:RatB
  • RapCentral: Helló Interjúmajom! lenne egy kérdésem ! Hogyan tudok a posztokba beilleszteni képet és videót? (2011.10.11. 12:48) Drama Interjú
  • -Dr. Úr, elmehetek? -Nem, elmebeteg!: ott írta le magát a gyerek, hogy a tehetségesek között nincs Saiid (2011.07.20. 12:28) Eckü Interjú

Linkblog

BeerSeeWalk Interjú

2011.08.25. 09:58 InterjúMajom

InterjúMajom:Sziasztok,srácok! 

 

BSW:Szevasztok! 

 

InterjúMajom:Kezdjük az alapoktól.Hogyan kerültetek be a rap-bizniszbe? 

 

Meklód:Még áltiba kaptam egy kazit az egyik haveromtól, amin rap zenék voltak. Aztán elkeztem szövegeket irogatni, meg otthon magnóra venni a reppeket. 1 hónap alatt kész volt kb. 12 albumra való szöveg, és mindegyik arról szólt, hogy utálom a sulit. :D A zene kiskoromtól fogva érdekelt, így a Hip-Hop E-jay-t követték a komolyabb zeneíró programok, mint a Reason, Acid, Cubase és az élő hangszerek. 

 

Gaben:Nekem általános 6-ban kezdődött egy Kartel kazettával, Dönci haverommal megalapítottuk az első rapcsapatunkat. Készültek a zenék a PlayStationon, meg írtuk a szövegeket a suliwc-ben, és nagyon menők voltunk (nevet).

 

InterjúMajom:Hogyan ismerkedtetek meg egymással,és hogy döntötttetek úgy,hogy nektek össze kéne állni?  

 

Meklód: Különös véletlenek folyamán 2005-ben én elkeztem Tabon breakelni. Ott edzett egy srác aki akkor a Gabennel egy rapcsapatban volt. Kiderült hogy én is reppelek és így behívtak a csapatukba. 

 

BSW: 1 év együtt zenélés és lógás után ketten a legnagyobb spanok lettünk és a raptechnikánk is elkezdett hasonlítani a másikéhoz. Így elhatároztuk hogy csinálunk egy-két trekket a csapattól függetlenül, de krú többi tagja ezt nem nézte jó szemmel. Végül nézetletérések miatt kiváltunk a csapatból és 2006-ban megalapítottuk a BeerSeeWalk-ot. Az elejétől fogva komoly terveink voltak, de akkor még szimplán csak élvezetből reppeltünk. Így észre se vettük, de tulajdonképpen évekig csak gyakoroltunk, éjjel nappal együtt rappeltünk. A most kezdő csapatok közül kevesen értik meg, hogy a gyakorlással töltött időt nem lehet semmivel helyettesíteni.  

 

InterjúMajom: 2010-ben napvilágot látott egy nagylemez Picsa LP néven.Milyen a visszhangja a cuccnak,bármi ami érdekes lehet?  

 

BSW: Igazából a megalakulásunktól kezdve a Picsa LP-t csináltuk. Persze ahogy fejlődtünk, sorra dobáltuk ki a régi trekkeket, és 2010-re eljutottunk odáig hogy a szobarap helyett olyan albummal jelentkeztünk, amiről tudtuk hogy később sem fogjuk megbánni. A munkálatok közben csatlakozott hozzánk Daddy Z, aki a szkreccseket húzza és a hivatalos dj-nk. (Illetve 2011-től az újra megalakult Happy Gang dj-je is! :D ) A lemez megjelenése nyers és durva stílusa miatt nagy port kavart és nagy sikert aratott. Mindenkinek volt róla véleménye - senki nem ment el mellette szó nélkül. Összességében nagyon pozitív kritikák érkeztek rá, és egyből a nagyobb magyar nevekkel hasonlítgattak minket össze. A rajongó táborunk azóta megsokszorozódott és folymatosan nő - mára megkérdőjelezhetetlenül az élvonalban vagyunk. A lemez címadó dala miatt is lehetséges hogy a 'Picsát' nagyon sok picsa pörgeti a telóján. (nevetnek) 

 

InterjúMajom: Ha valaki még nem ismerne titeket,mit mondanátok neki,miért hallgasson titeket? 

 

Gaben:Mert mi vagyunk a legjobbak testvérem! (nevet).

 

Meklód:Hétköznapi emberek vagyunk hétköznapi problémákkal, és a zenénkben is ez tükröződik, hol viccesen, keserűen, nyersen, ironikusan vagy éppen durván fejezzük ki magunkat. Két lábbal állunk a földön, a valóságról beszélünk, így minden ember találhat benne olyat, ami neki/róla szól. A célunk mindig is az volt, hogy a minket foglalkoztató problémákat profin adjuk elő. Nem adunk ki a kezünk közül olyan munkát, ami nem tökéletes. Mi nem csinálunk szart. Mindig a maximumot hozzuk, és ez így is fog maradni. 

InterjúMajom:A Picsa után jött egy maxilemez Stégre Teszlek néven,de itt már zenekarral dolgoztatok együtt.Milyen volt a felvétel,és miért döntöttetek úgy,hogy kicsit a zenekaros felálláshoz mentek közelebb?  

 

BSW:A Picsa Lp megjelenése után megismerkedtünk tehetséges helyi fiatal zenészekkel. Elkeztünk együtt mozogni, bandázni és így adta magát, hogy az általunk megálmodott témákat, zenéket hangszerekkel keltsük életre. Tulajdonképpen örömzenélésnek indult az egész. Minden hétvégén a próbateremben söröztünk, a srácok nyúzták a hangszereket, mi meg reppeltünk rá. A 'Stégre teszlek' című nóta például egy részeg este szüleménye (nevetnek). Azóta is együtt dolgozunk, hozzáteszünk egymáshoz, ettől lesznek a dalok sokkal színesebbek, profibbak. A zenészeink mára a barátaink és a csapat szerves részeivé váltak. Így lett a csapat tagja Péterffy Máté (szólógitár), Gál Tamás (basszusgitár), Budai Dávid (zongora), Kiss Krisztián (dob). 

InterjúMajom:Most pedig úgy hallom,készül az újabb BSW nagylemez.Lesznek-e közreműködők rajta,kik lesznek a producerek,bármi,ami érdekes lehet?  

 

Meklód:Igaz a hír, nagy erőkkel készül az új lemez. A zenéket együtt írjuk, főleg az általam írt sampling beateket színezzük ki és hangszereljük át élő zenére, de lesz az albumon olyan szám is, amit a zenészeink írtak. 

 

BSW:A Picsa Lp vonalán megyünk tovább, marad a nyers és őszinte szövegvilág, de sokkal kiforottabb az előzőekhez képest - mind szövegben, repptechnikában és megvalósításban is. Máté hangmérnöknek tanul, és van egy saját profi stúdiója, a VoiceCafé Studio. Ennek az egyik legnagyobb előnye, hogy bármikor bármennyit ott tudunk dolgozni, ha kell akár 10-szer felvehetünk 1 számot csak hogy tökéletes legyen. Ezen a lemezen már közreműködők is lesznek, többek között Day és Essemm, de nem akarunk még mindent elárulni. ;)  Szeretnénk klippet is a lemezről - bár még nem tudjuk melyik számból, de a profi stáb már a rendelkezésünkre áll: VariArt Studio. Egy biztos: a klippünk is olyan lesz mint a zenénk, hozni fogjuk a tőlünk megszokott maximumot.  

 

InterjúMajom:Mostanában csak köreműködőként lehet hallani titeket (pl. Essemm-Október km. BSW,Essemm-Északon km. Mettyú (Mash-Up),Rico-Baba km. BSW & Essemm).Nem akartok kidobni egy csak BSW trekket az album előtt?  

 

BSW:Természetesen az album előtt több exklúzív zenével, videóval fogunk jelentkezni - de ez attól is függ, hogy mikorra tudjuk befejezni a nagylemez munkálatait.  

InterjúMajom:A következő kérdést Meklódhoz intézem.Bíteket is gyártasz,eladásra szánsz-e zenét?  

 

Meklód:Igazából eladásra nem írok beateket... A zenék amiket csinálok a saját részeim, kötődök hozzájuk. Így nem adom oda bárkinek - pénzért sem. Ha valakit érdemesnek tartok rá, annak meg megcsinálom ingyen (nevet). Szöveget se írnék másnak, nálam a kettő majdnem ugyan az. 

InterjúMajom: Kiket tartotok tehetségesnek itthon? 

 

Meklód:Akiket legjobbnak tartok és abszolút kedvenceim az az NKS, de természetesen: Essemm, Steve, DSP, Day, Zolee bá és lehetne sorolni még órákig. Az újakkal annyira nem vagyok képben de erre a barom Antal-ra érdemes lesz odafigyelni (nevet).

 

Gaben:Essemm, Ganxsta Zolee, Day, Antal, Weszélyes Elemek, Tyson, Bobakrome. 

 

InterjúMajom:Mi a véleményetek a magyar bulikról/közönségről?  

 

BSW: Többnyire az előadón múlik hogy mit tud kihozni a közönségből. Persze vannak kivételek - például ha nagyon szar a hang, senki nem hall semmit akkor hiába. De általában a technika nem-beállítása is a fellépők hiányossága. Nagy általánosságban akik nem tudnak jó hangulatot csinálni, azok szídják a közönséget. Sokan részegen mennek fel a színpadra, nem tudják hogy kell megfogni a mikrofont, nincs hangjuk és nemhogy nincs kigyakorolva a show, de mégcsak nem is tudják a szöveget. Mi komolyan vesszük ezt a részét is - sokat gyakorolunk, sohasem iszunk koncert előtt, és igyekszünk a technikát a lehető legjobb módon kihasználni. Szerencsére bárhova megyünk nagyon yo bulit tudunk csinálni, a közönségről már az első szám felénél folyik a víz. ;) Összegezve a szervezés néhány helyen hagy maga után kívánni valókat, főleg a technika és a hozzáértő ember hiányzik, de nagyjából meg vagyunk elégedve. 

InterjúMajom:Ha kifognátok az aranyhalat,mi lenne a 3 kívánságotok?  

 

Gaben:Pénz, drogok, fegyverek... és mivel negyediket nem lehet, ezért azt nem mondok, de szerintem nyilvánvaló... (nevet).

 

Meklód:Pénz, pénz, pina! Ez az élet regulája! (nevet). 

 

InterjúMajom:Hogy látjátok a magyar Hip-Hop helyzetét? 

 

BSW:Jól,vannak kiemelkedő tehetségek a régiek és az újak között is egyaránt. Viszont az interneten nagyon sok önkritika nélküli madár promózza a gagyi szarját, ezért nehéz kiemelkedni... De a tehetség és a nagy szenvedély idővel mindig meghozza gyümölcsét. Úgy látjuk, hogy a média még nem vette észre hogy itthon már vannak világszívonalú rapzenék is, helyette ilyen faszombőre Children of Distance fosokat nyomatják... Tré. 

 

InterjúMajom:Közreműködtök-e valaki készülő cuccán?  

 

BSW:Amit nyilánosságra hozhatunk, az a Day által producerelt Antal készülő nagylemeze, de ezen kívül még számos közreműködésünk várható - amiket egyelőre nem árulhatunk el.  

InterjúMajom:Milyenek vagytok civilben,mit csináltok a szabadidőtökben? 

 

Gaben:Civilben egy muticégnél dolgozom mint tester maintainer.Teljesen átlagos életet élek, hétköznap dolgozom, hétvégén meg iszok (nevet).Ha nem stúdiózunk vagy fellépünk, mert akkor csak utána kocsmázunk! (nevet). Szabad időm nincs... mert van csajom (nevet).   

 

Meklód:Egy dekorációs és fénymásoló üzletben vagyok alkalmazott és grafikus, mellette hol sulizok, hol nem - de inkább nem. :D Szabadidőm nincs, a zene kitölti minden percem. "Erre ment rá a pénzem és erre ment rá a csajom." De persze néha lazítunk 1-2 sör és 1-2 finom hölgy társaságában (nevet).

 

InterjúMajom: Üzenet az olvasóknak?  

 

BSW:Készül az új lemez, figyeljétek, nagyot fog robbani, senki sem fog csalódni a BSW-ben! Legyetek naprakészek, rajta a facebook oldalunkon mindig találtok aktuális infókat! A hamarosan megújuló weblapunkkal igyekszünk újraindítani a BSW Street Wear ruházatot is - legyetek türelemmel! 

 

InterjúMajom:Bármi,ami kimaradt,de el akartatok mondani?  

 

BSW:Nem maradt ki semmi, mer' nagyon összeszedettek vagyunk! (nevetnek).

 

InterjúMajom: Lehetőségetek van Big Up-ot küldeni,kiknek szóljon? 

 

Gaben:Essemm-nek, Pataki Ádámnak, a Főnökömnek küldeném és mindenkinek aki szereti (nevet).

 

Meklód:Big Up-ot nem, viszont küldeném Grandmasta Pete 'Mérés' című számát mindenkinek sok szeretettel! (nevet).

 

InterjúMajom: Gaben,Meklód,köszönöm az interjút!  

 

BSW:Nincsmit,mi köszönjük.Sziasztok!  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://interjumajom.blog.hu/api/trackback/id/tr753179062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása